Semmelweis-nap

2018.06.28. 19:41

Rétvári: béremeléssel becsülik meg az egészségügyben dolgozókat

A magyarok többsége az egészségüggyel kapcsolatban arra gondol, hogy van-e elég orvos és ápoló, megbecsülik-e őket eléggé.

Minden kormányzatnak feladata kifejezni az elismerést és a megbecsülést az egészségügyben dolgozók iránt, ezért döntött a kormány a béremelésről a szektorban – mondta Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Rétvári Bence a váci Jávorszky Ödön Kórház Semmelweis-napi ünnepségén beszédében kiemelte: fontos és életbevágó az a munka, amelyet az ápolók, orvosok és az egészségügyi dolgozók végeznek, nem rövidtávú döntés ezt a hivatást választani, elhivatottság kell hozzá. Köszönet illeti őket azért az áldozatkész munkáért, amelyet évek óta végeznek – fogalmazott.

Az államtitkár szerint a magyarok többsége az egészségüggyel kapcsolatban arra gondol, hogy van-e elég orvos és ápoló, megbecsülik-e őket eléggé. Ezért a kormány talán leginkább támogatott lépése a számukra kidolgozott béremelési program volt, amely folytatódik a jövőben is – mondta. Úgy vélte, ennél kevés helyesebb döntést hozhat egy kormányzat.

Megjegyezte: ösztöndíjprogramokat is indítottak, mert nagy szükség van az utánpótlásra, arra, hogy minél többen válasszák ezt a hivatást és tartsanak ki mellette.

Rétvári Bence kitért rá: a váci kórház is bekerült az Egészséges Budapest programba, itt is lesznek fejlesztések, idén nyáron például felújítják a mentőállomást, egyúttal több környező településen megújul az egészségház.

Urbán Edina, a váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója emlékeztetett: a 2018-as évet a kormány Semmelweis-emlékévnek nyilvánította. Semmelweis Ignác élete azt üzeni a jelenkornak, hogy észre kell venni az újszerű, fejlődést jelentő gondolatokat és teret kell engedni nekik – mondta.

Fördős Attila, Vác polgármestere megköszönte az egészségügyben dolgozóknak áldozatos, felelősségteljes munkájukat, amely – mint mondta – a társadalom jövőjét is alapvetően meghatározza.

A köszöntő beszédeket követően díjakat adtak át a kórház dolgozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában