letarolta a homlokzat

2018.01.16. 09:53

Robbanás döntött össze egy épületet Belgiumban

A belgiumi Antwerpenben robbanástól omlott össze egy épület hétfőn este, többen megsérültek, a hatóságok szerint nem terrortámadás történt.

Az antwerpeni rendőrség Twitter-üzenetében arról tájékoztatott, hogy 14 ember megsérült, egyikük állapota válságos. Az első hírek még öt sérültről szóltak.

A mentőalakulat, amely kutyákat is bevetett, hét embert emelt ki a romok alól. További három ember – egy házaspár gyermekével -, akikkel több órája sikerült kapcsolatba lépni, arra vár, hogy kiszabadítsák a törmelék közül. A hatóságok közlése szerint a két szomszédos épület is részlegesen megrongálódott – közölte az MTI.

Wouter Bruyns rendőrségi szóvivő azt mondta, a jelek arra mutatnak, hogy nincs több ember a romok alatt, de nem lehet teljesen kizárni a lehetőségét, hogy ott még találnak sérülteket.

Az RTBF belga állami televízió beszámolója szerint gázszivárgás okozta a robbanást. A nyilvánosságra hozott fényképeken az volt látható, hogy a robbanás három épületnek szinte teljesen letarolta a homlokzatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában