Flotta

2020.07.13. 05:36

Robbanás történt és tűz ütött ki egy amerikai hadihajón

Robbanás történt és tűz ütött ki vasárnap egy amerikai hadihajón a kaliforniai San Diego haditengerészeti támaszpontján, az esetben 21 ember szenvedett könnyebb sérüléseket – közölték a hadiflotta illetékesei.

A Bonhomme Richard nevű helikopterhordozó hajón keletkezett tüzet helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 9 óra előtt jelentették mondta el rövid nyilatkozatában Mike Raney, az amerikai csendes-óceáni flotta egyik szóvivője. Közlése szerint az eset miatt 17 tengerészt és négy civilt kellett kórházba szállítani nem életveszélyes sérülésekkel. További részletekkel azonban nem szolgált.

A tűz okát még vizsgálják. Egyelőre még azt sem közölték, hogy a 255 méter hosszú partraszálló támadó hajó mely részén történt a robbanás. A kigyulladt hajót elborító hatalmas füstfelhőt egész San Diegóban látni lehetett.

A Bonhomme Richard hadihajón karbantartási munkálatok folytak, a fedélzetén így mintegy 160 tengerész és tiszt tartózkodott, jóval kevesebb az aktív szolgálat idején szokásos ezer fős létszámnál.

Mike Gilday tengernagy nyilatkozatban mondott köszönetet a San Diegó-i támaszponton és a hajó fedélzetén szolgáló tűzoltók gyors reagálásáért.

A Wasp osztályú hadihajó katonai helikopterek indítására és fogadására, valamint kisebb hajók és partraszálló járművek szállítására és vízre bocsátására alkalmas.

A mellette dokkoló két másik hadihajót a tűz elől távolabbi kikötőhelyre vontatták mondta el Mike Raney szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában