Ország-világ

2020.10.06. 18:58

Románul üdvözölték a momentumosok Soós Zoltán győzelmét

Fekete-Győrék már a kampányban sem a magyar jelöltek mellé álltak.

A 888.hu birtokába került román nyelven megírt gratulálólevelet, Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere és Preininger Rozália határon túli és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok írta alá – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a szeptember 27-én megrendezett romániai önkormányzati választásokon Soós Zoltán magabiztosan nyert Marosvásárhelyen, amellyel egy húsz évig tartó román városvezetést váltott le a teljes erdélyi magyar politikai paletta támogatását élvező jelölt.

A 888.hu arra emlékeztet: Soós győzelme már csak azért is felüdülést hozott a helyi magyarságnak, mert az előző polgármester, a román Dorin Florea rendre magyarellenes uszítással kívánt magának politikai tőkét kovácsolni.

A 2018-as székely szabadság napja kapcsán például úgy fogalmazott: „Az lenne a legjobb, ha mindenki otthon maradna, és a családjával töltené a szombatot, a városban nincsenek kisebbségiek, mindenki egyenrangú.”

Mint ismert, a Momentum a választásokon nem a magyar jelöltek mellett szólalt fel, helyette Fekete-Győr András pártelnök az USR-PLUS önkormányzati jelöltjeinek támogatására szólította fel az erdélyi magyarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában