büntetés

2017.12.04. 22:34

Rongált Auschwitzban, felfüggesztett börtönre ítélték

A 17 éves amerikai diáknak pénzbüntetést is kell fizetnie.

Egyéves börtönbüntetést kapott hétfőn egy 17 éves amerikai diák, aki nyáron belevéste nevét az auschwitz-birkenaui volt náci német haláltábor egyik barakkjának falába. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették.

Az oswiecimi bíróság elrendelte azt is, hogy a vádlott fizessen ezer zloty (76 ezer forint) kártérítést az emlékmúzeumnak.

Konrad Gwozdziewicz bíró közölte, enyhe ítéletet szabott ki a vádlottra fiatal kora miatt és azért, mert korábban nem volt büntetve, illetve megbánást tanúsított.

A bíró ugyanakkor csodálkozásának adott hangot, mivel „a bűncselekményt olyasvalaki követte el, aki rabbiképzőbe jár, és ezért nagyon is tudatában kell lennie tette súlyosságának, az auschwitzi tábor mibenlétének”.

A fiatalember tettét egy biztonsági őr vette észre. Amikor kérdőre vonták, tettét azzal magyarázta, hogy sok hasonló feliratot látott és úgy döntött, hogy saját nevét is felírja a falra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában