katasztrófa

2021.10.15. 12:57

Súlyos fennakadásokat okoznak a heves esők Görögországban

Heves esők súlyos fennakadásokat okoznak szerte Görögországban, egyes helyeken olyan magas az ár, hogy a lakosok a háztetőkre menekülnek – jelentette pénteken a dpa hírügynökség. Esetleges áldozatokról nem érkezett jelentés.

Csak Athénban több mint 1400 helyre riasztották csütörtökön a tűzoltókat, hogy embereket mentsenek, vagy kiszivattyúzzák a vizet az elárasztott épületrészekből – közölte a polgári védelem.

Sok közút járhatatlan az ár miatt, és számos jármű rekedt az utakon. Athénban a két fő tengerparti utat és az északi országrészbe vezető autópályát lezárták. A legtöbb iskola és a mentésben részt nem vevő minden állami hivatal zárva van.

Heves eső még péntek reggel is volt Ródosz, Kósz, Szantorini, Mikónosz szigeteken és Kréta egy részén. Az előrejelzések szerint az időjárás vasárnapig nem változik az ország területén.

A görög média jelentése szerint egyes helyeken egyévnyi csapadék hullott le mindössze néhány óra alatt.

A kormány szeptember elején új minisztériumot hozott létre a klímaváltozás okozta problémák enyhítésére, miután a nyáron hatalmas erdőtüzek pusztítottak az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában