Véd- és dacszövetség

2018.10.15. 09:04

Szijjártó Péter: egyetlen Lengyelország elleni szankciót sem fogunk megszavazni

És Magyarország is számíthat Lengyelország támogatására mindvégig a hetes cikkely szerinti eljárás során – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását megelőzően Luxembourgban kiadott közleményében.

Debrecen, 2018. október 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a BMW debreceni gyárberuházásának támogatásáról szóló megállapodás aláírásán a Debreceni Egyetemen 2018. október 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A külgazdasági és külügyminiszter, aki éjszakába nyúlóan egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel, aláhúzta, hogy a felek kölcsönösen biztosították egymást országaik támogatásáról. Mint közölte, a megbeszélés fő témái a Magyarország és Lengyelország ellen zajló európai uniós eljárások, valamint a migrációs kihívások voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy az országaik ellen indított eljárások tisztán politikai alapú támadások, és mind a lengyel, mind a magyar intézkedések teljes mértékben összhangban vannak az európai uniós jogszabályokkal. A politikai alapú támadások oka egyértelműen a két ország migrációs politikája, amelynek kapcsán hangsúlyozták, hogy sem Lengyelország, sem Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, és elutasítanak mindenfajta kötelező betelepítési programot – közölte Szijjártó Péter.

Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában