Soros-terv

2017.11.23. 06:08

Szijjártó Péter: pontosan tudjuk, Soros mit akar

Az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába, „mi ezt elutasítjuk, ezért a magyar kormány az útjában áll” Soros Györgynek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban.

A magyar emberek a magyar kormányt és parlamentet választották meg, nem Soros Györgyöt. A magyarok egy amerikai spekuláns nélkül is el tudják dönteni mi a jó nekik – jegyezte meg Szijjártó Péter a Magyar Hírlapnak.

A külügyminiszter kiemelte: Soros György elmondta, hogy mit akar, s ezt hívják Soros-tervnek. „Most már magyarázhatja, hogy ő nem egészen úgy gondolta, de nekünk nem szabad naivnak lennünk” – fogalmazott.

Közeledik a választás – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter, aki szerint miután Soros György most már személyesen is megszólalt, az általa a kormány ellen hirdetett harcban is az „új lendület időszaka” jött el. Hozzátette: Soros György „nem akarja, hogy egy szuverén, független politikát folytató erő kormányozzon, amely meg tudja védeni az országot a külső befolyásokkal szemben”.

A külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról is, hogy már most megdőlt a tavalyi befektetési rekord Magyarországon. A szerdai adatok szerint már 78 új beruházásról állapodott meg a befektetési ügynökség – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve: ez a szám még növekedni fog az év végéig.

A beruházások értékét tekintve – ami tavaly a Mercedes második gyárának építésével 3,2 milliárd euró (csaknem ezermilliárd forint) volt – Szijjártó Péter úgy fogalmazott: van még „egy-két nagy durranás” az idei évre, s ha azokat mind „be tudják húzni” december közepéig, akkor ez a rekord is megdőlhet.

Ezen felül tavaly több mint 17 ezer új munkahelyről született döntés és az idén is hasonló nagyságrendre számítanak – emelte ki.

Szijjártó Péter kiemelte továbbá, hogy Magyarország vonzó befektetési környezetet biztosít azoknak az országoknak, amelyek tőkeintenzív beruházásokat hoznak.

A kínai, japán és koreai befektetések száma emelkedik leginkább. Kitért arra is, hogy a visegrádi országok (V4) a legversenyképesebb beruházási környezetet tudják kínálni egész Európában. Az európai gazdasági növekedés motorját a V4-ek jelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában