tragédia

2017.10.14. 12:18

Tengerbe zuhant egy repülőgép

A francia hadsereg szállítójárművén tíz ember utazott, két holttestet kiemeltek a roncsokból, kettőt pedig még láttak benne.

Tengerbe zuhant egy repülőgép Elefántcsontpartnál szombaton, röviddel azután, hogy felszállt az abidjani nemzetközi repülőtérről – közölték hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva. A baleset idején vihar, heves eső volt a térségben és villámlott is.

A teherszállító gép a francia hadseregnek szánt szállítmányt vitt - mint arról a BBC is beszámolt.

A lezuhant gép testéből kiemeltek két holttestet és még kettőt láttak benne.

A repülőgép kettétört roncsa a tengerparton, a rá vigyázó rendőrökkel
Forrás: AFP / Issouf Sanogo

A repülőgépen összesen tízen utaztak. Két további moldovai és négy francia állampolgár sérülésekkel vészelte át a balesetet. Biztonsági források szerint a francia állampolgárok katonák.

Szemtanúk szerint egy légcsavaros teherszállító repülőgéppel történt a baleset.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a baleset egy ukrán vállalat gépével történt, amelynek fedélzetén a francia hadseregnek szánt szállítmány volt. Nem sokkal a becsapódás után a gép roncsait partra mosta a víz.

Az ötmilliós Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb városa és üzleti-pénzügyi központja, amelynek nemzetközi repülőtere forgalmas légikikötő. A francia hadsereg is igénybe veszi, mert logisztikai bázist működtet az országban az iszlamista fegyveresek elleni harchoz az afrikai Száhel-övezetben.

(Borítóképünkön bámészkodók a baleset helyszínén. Forrás: AFP / Issouf Sanogo)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában