Nyakon szúrták őket

2018.12.20. 08:05

Terroristák öltek meg két skandináv nőt Marokkóban

Az áldozatok turisták voltak, akikkel a héten a marokkói Atlasz-hegységben végeztek gyilkosaik  – jelentette szerdán a helyi média.

A 2M nevű tévécsatorna információi szerint az ügyben eddig egyetlen gyanúsítottat vettek őrizetbe, aki kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, három további gyanúsított pedig szökésben van.

A dán és a norvég nő holttestétre az ország középső részén, az Imlíl nevű falútól mintegy 10 kilométerre bukkantak rá turisták, akik értesítették a rendőrséget. A két áldozatot nyakon szúrták.

Imlíl a helyi idegenforgalom egyik központja; sok turista indul innen, hogy meghódítsák a Túbkál csúcsát, amely az Atlasz legmagasabb pontja.

A rabati ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottat Marrákesben vették őrizetbe. A környéken egyelőre az összes túrát leállították.

Dánia és Norvégia a kettős gyilkosság után figyelmeztette állampolgárait: helyi vezető nélkül ne induljanak kirándulni Marokkóban.

Dánia rendőri segítséget is küldött az ügy feltárására.

Az NRK norvég közszolgálati televízió azt jelentette, hogy a norvég áldozat 28 éves volt, és Maren Uelandnak hívták. A BT című dán bulvárlap pedig Louisa Vesterager Jespersenként azonosította a másik áldozatot, aki 24 éves volt. Édesanyja a lapnak azt mondta: a család ellenezte, hogy Louisa Marokkóba utazzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában