iszlám állam

2021.05.27. 16:15

Terrortámadásokat hiúsított meg Oroszországban az FSZB

Az Iszlám Állam terrorszervezet követőinek két merényletét sikerült meghiúsítani a dél-oroszországi Sztavropolban áprilisban – közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a májusi ünnepek előtt őrizetbe vettek egy sztavropoli lakost, aki hűséget esküdött a terrorszervezet egyik vezetőjének, és aki saját kezűleg készített gyújtószerkezettel tervezett támadást intézni a helyi közlekedési hálózat objektumai ellen.

Ugyanebben az időszakban elfogtak egy közép-ázsiai férfit is, aki a hivatalos tájékoztatás által nem részletezett terrorcselekményre készült.

A két vádlottnál a támadások elkövetéséhez szükséges eszközöket és egyéb bizonyítékokat foglaltak le a hatóságok.

Az FSZB kedden arról számolt be, hogy az április 22-én a Sztavropoli területen elfogott egy iszlamistát, aki arra készült, hogy a sarkkörön túli Norilszkban május 9-én, a náci Németország feletti győzelem évfordulóján, házilag előállított pokolgépet robbantson fel a díszszemlén felvonuló katonák között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában