Rajtaütés

2020.12.02. 06:31

Több dzsihadistát ölt meg az algériai hadsereg

Három terroristával végzett az algériai hadsereg az ország északkeleti részén lévő Zsizsel tartományban – áll az algériai védelmi minisztérium keddi közleményében.

A tájékoztatás szerint a férfiakat egy rajtaütés során ölték meg, a helyszínen a biztonsági erők géppisztolyokat, gránátot, más egyéb fegyvereket, valamint napelemeket és kommunikációs eszközöket is lefoglaltak.

Algéria északi részének nehezen megközelíthető térségében a hadsereg szerint az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnyának, az Iszlám Magreb al-Kaidájának (AQIM) a fegyveresei bujkálnak. A terroristák többször hajtanak végre innen támadásokat a hadsereg és a rendőrség járőröző egységei ellen.

Az elmúlt öt évben nőtt a terroristacselekmények száma Algériában, mind a fővároshoz közeli területeken, mind pedig az ország déli részén, a líbiai, nigeri és mali határnál fekvő térségekben.

Az algériai védelmi minisztérium közlése szerint 2019-ben a biztonsági erők 15, terrorizmussal gyanúsított emberrel végeztek. A déli területeken a hadsereg az elmúlt két évben többször csapott össze szélsőséges fegyveres csoportokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában