ismeretlen indíték

2018.06.22. 15:29

Több embert súlyosan megsebesített egy késes támadó a kínában

A késes támadások nem ritkák Kínában, ahol nagyon szigorúan szabályozzák a lőfegyverviselést, a rendfenntartó szervek közül sem mindegyiknél engedélyezett.

Nyolc embert súlyosan megsebesített egy késes támadó egy az északnyugat-kínai Hszian városban – jelentette a Zsenmin Zsipao című kínai napilap pénteken.

A férfi először egy autóbuszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg – írta a Huasang Bao című helyi lap. A Weibo kínai közösségi hálóra feltöltött egyik felvételen egy nő és egy gyermek is látható sebesülten, eszméletlenül. A támadót röviddel ámokfutása után elfogta a rendőrség.

Áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban. Februárban egy nő meghalt és tizenketten megsebesültek egy támadó ámokfutásában Peking egy népszerű bevásárlóközpontjában. Az egyik legszörnyűbb eset tavaly történt: egy férfi egy óvodában támadt gyerekekre a déli Kuanghszi tartományban. Tizenegy gyermek szenvedett sebesüléseket, de nem volt halálos áldozat.

A kínai média általában nem tesz jelentést arról, hogy mi az ilyen típusú támadások indítéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában