Cselekvő közösségek

2019.08.22. 16:34

Több mint ezer település vett részt közösségi szerepvállalásban

A programon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár dolgozott együtt.

Egyedülálló eredmény, hogy több mint ezer település vett részt az aktív közösségi szerepvállalást ösztönző Cselekvő közösségek programban – ismertette a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Bereczki Ibolya elmondta: a hároméves országos programsorozat képzéseinek 950 részvevője volt és több mint 400 településsel jelenleg is rendszeres kapcsolatban állnak.

Mentorhálózatot hoztak létre, a résztvevő hetven közösségfejlesztő feladata a helyi közösségeket szervező emberek megtalálása és segítése volt.

Az ország 17 megyéjében 25 mintaprojekt zajlott, amelyek során a helyi közösségek szervezői programokat találtak ki és valósítottak meg.

Salgótarjánban például a szürke aluljárókat festették ki közösségi együttműködéssel, Varsány pedig saját szokásait elevenítette fel

- sorolta Bereczki Ibolya.

A programon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár dolgozott együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában