incidens

2020.12.13. 23:00

Több mint háromszáz diáknak nyoma veszett egy fegyveres támadás során Nigériában

Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a rajtaütés elkövetőjeként.

Fegyveresek sok tanulót elhurcoltak két nappal ezelőtt egy bentlakásos iskolából az észak-nigériai Katsina állambeli Kankarában, mások elbújtak az erdőben, összesen több mint háromszáz diáknak veszett nyoma – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A motorokon érkezett támadók december 11-én este hatoltak be a tanintézet területére, és nyitottak válogatás nélkül tüzet, amikor a diákok már aludtak.

Az iskolának 839 diákja van, és közülük 333-nak a holléte jelenleg ismeretlen a hatóságok tájékoztatása szerint.

Mint közölték, egyelőre dolgoznak az elhurcoltak számának megállapításán.

Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a rajtaütés elkövetőjeként.

A védelmi miniszter arról számolt be, hogy a hadsereg nagyszabású műveletet indított a támadók kézre kerítése, a tanulók megmentése érdekében.

A támadást 48 órával azt követően hajtották végre, hogy Muhammadu Buhari nigériai elnök látogatást tett szülővárosában, a szintén Katsina államban találgató Daurában.

Első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablókról van szó, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában