dzsihád

2018.10.01. 23:08

Több mint két tucat civilt gyilkoltak meg fegyveresek Maliban

A motorkerékpáron közlekedő, turbánt viselő támadók a településhez érve tüzet nyitottak, és válogatás nélkül lőtték a lakosokat.

Több mint két tucat civilt gyilkoltak meg fegyveres támadók a Mali keleti részén található Gao tartományban, a Nigerrel közös határ közelében – tájékoztatták hírügynökségeket hétfőn helyi források.

Legalább 25 civilt gyilkoltak Amalaoulaouban fegyveresek a hét végén, a támadásokban további öt ember megsebesült – közölte az AFP francia hírügynökséggel egy neve elhallgatását kérő helyi tisztségviselő.

A motorkerékpáron közlekedő, turbánt viselő támadók a településhez érve tüzet nyitottak, és válogatás nélkül lőtték a lakosokat – részletezte a forrás.

A támadás végrehajtásával a helyi dzsihadistákat gyanúsítják – közölte egy másik helyi tisztségviselő. A múlt kedden egy hasonló támadásban 27 ember lelte halálát a Gao legfőbb városának számító Menakától 45 kilométerre nyugatra a helyi közbiztonsági minisztérium akkori tájékoztatása szerint.

Gao Mali egyik legfeldúltabb régiójának számít, a térségben számos dzsihadista csoport tevékenykedik, és időnként azzal vádolnak helyi lakosokat, hogy együttműködnek a hadsereggel.

Mali északi része 2012-ben egy katonai államcsíny után került a szélsőséges iszlamisták ellenőrzése alá.

Párizs válaszul 2013-ban elindította a Barkhane elődjének számító Serval fedőnevű hadműveletet azzal a céllal, hogy megakadályozza az ország északi és középső részén megerősödött dzsihadista csoportosulások térnyerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában