Járvány

2020.03.09. 15:33

Több olasz börtönben lázadás tört ki a látogatási tilalom miatt

Az olasz kormány vasárnapi rendelete szerint március 22-ig csak telefonon, illetve egyéb távolsági lehetőségekkel tarthatják a kapcsolatot a bebörtönzöttek.

A koronavírus megfékezésére tett intézkedések miatt börtönlázadás tört ki Olaszországban, melynek következtében hat rab meghalt – írja az Origo.

Francesco Basentini, az olasz büntetés-végrehajtás vezetője elmondása szerint három rab egy modenai börtönben halt meg, három pedig azután, hogy elszállították őket a börtönből. Az egész országban több lázadás is történt – folytatta Basentini.

Az igazságügyi minisztérium szerint a börtönökben gyújtott tüzek komoly károkat okoztak.

Paviában két börtönőrt túszul ejtettek a rabok, és csak egy rendőrségi razzia után engedték el őket.

Az olasz kormány vasárnap egy sürgősségi rendeletben korlátozásokat vezetett be a rabok és családtagok közötti közvetlen kapcsolattartásról. A rendelet alapján március 22-ig csak telefonon, illetve egyéb távolsági lehetőségekkel tarthatják a kapcsolatot a bebörtönzöttek.

Modena és Pavia is beletartozik a vörös zónába, melyben már korábban komoly intézkedéseket eszközöltek a hatóságok.

Modenában két rab drogtúladagolás következtében halt meg a börtön gyengélkedőjében, a harmadik halott halála egyelőre tisztázatlan – olvasható a Yahoo oldalán.

Iránban ideiglenesen szabadon engednek mintegy 70 ezer rabot

Iránban ideiglenesen szabadon engednek mintegy 70 ezer rabot az új koronavírus miatt – jelentették be Teheránban arra hivatkozva, hogy félő, esetleg gyorsan sok ember megfertőződhet a börtönökben.

Csak azokat a rabokat helyezik átmenetileg szabadlábra, akikre öt évnél rövidebb büntetést szabtak ki, és akiknek a szabadon bocsátása nem jelent veszélyt a társadalomra – közölték.

Az iráni egészségügyi minisztérium közben 43 új koronavírusos halálesetről számolt be, amivel az áldozatok összesített száma 237-re emelkedett. Az iszlám köztársaságban 7100 fölött van a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában