nem sikerült

2020.06.06. 16:54

Török embercsempészt tartóztattak le a román hatóságok

A férfi által vezetett furgon rakterében 13, személyazonossági iratokkal nem rendelkező külföldit találtak.

Embercsempészéssel gyanúsított török állampolgárt helyeztek 30 napos előzetes letartóztatásba Romániában, miután az általa vezetett furgon rakterében 13, személyazonossági iratokkal nem rendelkező külföldit találtak – közölte szombaton a román határrendőrség.

A határrendészek az illegális migráció megfékezését célzó péntek hajnali művelet során Temeskirályfalva (Cralovat) területén, 120 kilométernyire a Nagyalak-Csanádpalota határátkelőtől ellenőrizték a gyanús járművet. A helyszínre egy egészségügyi egységet is kihívtak, hogy végezze el a jármű utasainak járványügyi szűrését, majd a határrendészet székhelyére kísérték őket.

Kihallatásuk során a furgonban elbújtatott külföldiek szíriai állampolgároknak mondták magukat, és azt állították, hogy a török járművezető illegálisan akarta átjuttatni őket a román-magyar határon, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A török sorőr ellen embercsempészés, utasai ellen pedig illegális határátlépés gyanújával indult büntető eljárás.

Ez már a második embercsempész-fogás a héten Temes megyében: szerdán afrikai, illetve arab országokból származó migránsokat Románián és Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttató, 16 tagú embercsempészbanda felszámolását jelentették be a román hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában