az iskolák dönthetnek róla

2020.08.20. 22:28

Továbbra sem szabja meg a minisztérium az iskolakezdés időpontját

Eddig sem volt és ezután sem lesz központi szabályozás a reggeli iskolakezdés időpontját illetően – közölte a szaktárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tervezi, hogy központilag szabályozza a reggeli iskolakezdés időpontját – ezt az ATV Híradó kérdésére közölte a tárca annak kapcsán, hogy a főpolgármester írásban kérte a budapesti iskolafenntartókat: támogassák, hogy 8 óra helyett fél 9-kor vagy 9-kor kezdődjön a tanítás a középiskolákban – írja a Magyar Nemzet. A minisztérium hozzátette:

kizárólag a negyed 8 előtti kezdést tiltják, így az iskolák ebben a kérdésben önállóan dönthetnek.

Biztonságos és normális rendben induló tanévet tervez a kormány – ezt hangsúlyozta Gulyás Gergely, a szerdai Kormányinfón a főpolgármester javaslatára reagálva. Hozzátette ugyanakkor:

amennyiben a kormány esetleg megfogadja a változtatásokról szóló tanácsokat, a döntést jelezni fogják, ha pedig nem, az emellett szóló érvekről is tájékoztatást adnak majd – szögezte le Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában