Megmászták, majd ép bőrrel megúszták

2018.07.31. 05:49

Túrázók százait menekítették le a vulkánról Indonéziában

A Lombok szigetén lévő Rinjani vulkánról több mint 540 embert hoztak le a mentők, miután a szigetet megrázó földrengés következtében ottrekedtek.

A vasárnap bekövetkezett 6,4-es erősségű földmozgás legalább 16 ember halálát okozta, s több mint 350-en sérültek meg a természeti csapás következtében.

A civilekből, katonákból és rendőrökből összeállított mentőcsapat által lehozott túrázók között 189 külföldi volt – mondta el Szutopo Nugroho, az indonéz katasztrófaelhárítási hatóság szóvivője.

„Ők mindannyian épségben és biztonságban vannak”

- tette hozzá.

Kedd hajnalban további hat hegymászót és egy holttestet találtak a hegyen, s még folytatják a kutatást az esetleg bajba került hegymászók után.

A népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten a földrengés nagy földcsuszamlást indított el az aktív Rinjani vulkánról, ami a hegyre vezető egyik hídban is kárt tett.

Emiatt csaknem 700 ember rekedt a vulkánon.

Indonéziában gyakoriak a földrengések, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában