májusra elkészül a Hableány-emlékmű

2021.02.02. 17:26

Új nagykövetet küldött Magyarországra Dél-Korea

Az új diplomatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Budapesten.

„Dél-Korea új nagykövetet küldött Magyarországra Park Chul-min személyében, akinek elég jól indult az itteni megbízatása, hiszen pénteken egy dél-koreai cég minden idők legnagyobb zöldmezős magyarországi beruházását jelentette be” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: Dél-Korea most már az öt legjelentősebb beruházó közé tartozik Magyarországon, vállalataik piacvezetők a világ elektromos autóiparában és előszeretettel hajtanak végre fejlesztéseket hazánkban. Hiába szenvedte meg a tavalyi évet a világkereskedelem, az országaink közötti kereskedelmi forgalom ennek ellenére is 24 százalékkal növekedett az elmúlt évben – tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „a Hableány hajó katasztrófája mind a koreai, mind a magyar nemzetet mélyen megviselte. A második évfordulóhoz közeledve ezért áttekintettük a koreai áldozatok emlékművének munkálatait, amelyek menetrend szerint zajlanak, és május elejére készen lesz az emlékmű”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában