cél az ellenzékcsere

2018.11.10. 20:26

Új párt alakult kiábrándult jobbikosokból

Hivatalosan is párttá alakult az Új Jobboldal Mozgalom – jelentette be az új párt, a MERT (Megoldások, Egyensúly, Rend és Tettrekészség) elnöke, Rubi Gergely szombaton Orosházán. A pártot olyan, a radikális oldalon 2006 után alakult mozgalmakhoz, szervezetekhez köthető emberek hozták létre, akik kiábrándultak a Jobbikból.

Rubi Gergely szerint a Jobbik elárulta, hátbaszúrta azokat az embereket, 12 éve alakult szervezeteket (Magyar Gárda, Magyar Nemzeti Gárda, Magyar Önvédelmi Mozgalom), amelyek bejuttatták a pártot az országgyűlésbe – számolt be róla a beol.hu.

„Ezek az emberek nem álltak le, megkeresték annak a lehetőségét, hogy tudnak a hazájukért tenni, és jelenleg az Új Jobboldal Mozgalom keretén belül hat egyesületbe, köztük a Múltunkból a Jövőnknek Kulturális Hagyományőrző Egyesületbe, egy önvédelmibe és továbbiakba szerveződtek. A MERT tehát hat olyan szervezet összefogásával jött létre, amelyek úgy döntöttek továbbra is szeretnének közéleti és politikai tevékenységet folytatni, de már nem bíznak abban a pártpolitikában, amit a Jobbik követ” – mondta az elnök. Hozzátette, a döntéseket a szervezetek vezetői hozzák meg, így próbálják meg kizárni azt, hogy pénzzel megvehető embereket engedjenek maguk közé.

A párt céljaival kapcsolatban az elnök azt mondta, elsősorban az ellenzék megtisztítására törekednek, teljes ellenzékcserét és a legnagyobb nemzeti egység megteremtését célozzák meg. Rubi Gergely úgy véli, ha a következő országgyűlési választásokon jól szerepelnek, és elérik azokat a célokat, amiket kitűztek magunk elé, akkor jó eséllyel a 2026-os választásokra egy nagyon jó, kormányközeli eredményt fognak elérni.

Az elnök kiemelte továbbá azt is, hogy három éve készítik elő a párt megalakulását, mostanra minden megyében felállt a vezetőségük. Mint fogalmazott több önkormányzatban vannak szimpatizánsaik, illetve olyan képviselők és alpolgármesterek, akik már nyíltan felvállalták a szövetséget. Az önkormányzati választások kapcsán azt mondta, elindulnak jövőre, igaz nem az egész országban, két kiemelt helyre fókuszálnak: Ózdra és Orosházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában