Ország-világ

2021.09.14. 15:55

Újabb bizonyíték: Jakab Péter hazudott arról, hogy nincsenek testőrei (videó)

Jakab azóta tagadja, hogy testőrökkel jár, miután kiderült: testőrei megtámadtak és fojtogattak egy férfit az egyik Jobbik-rendezvényen.

20201011 Tarcal fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Bíró László képviselő-jelölt sajtótájékoztatója az időközi országgyűlési képviselő választás eredményvárás után. képen: Jakab Péter országgyűlési képviselő

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

Bár Jakab Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy valahogyan letagadja azt, hogy testőrökkel jár a kampányrendezvényeire, egy az Origo birtokába került felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a Jobbik elnöke az elmúlt napokban nem mondott igazat.

Egy Zala megyei kistelepülés éttermébe a birtokunkban lévő felvétel tanúsága szerint legalább öt testőrrel ment be Jakab. A Jobbik elnöke azt követően bukott le, hogy testőrei fojtófogással földre vittek Hajdúhadházon egy járókelőt. Később Jakab szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte az érintett férfiakat, majd pedig azzal állt elő, hogy neki nincsenek testőrei, mert a „nép” a testőre.

Jakab Péter jól láthatóan több testőr társaságában ment ebédelni a Zala megyei Bak településen múlt heti kampánykörútja során.

Mindennek azért van jelentősége, mert a Jobbik elnöke azt követően, hogy nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amin a testőrei bántalmaztak egy férfit, azt mondta, hogy „szimpatizánsokról” van szó. Egy későbbi Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. Később Jakab azzal a nevetségessel állítással próbálta védeni magát, hogy neki nincsenek testőrei, mivel a „nép a testőre”.

A Bakon készült felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Jakab Péter legalább öt testőrrel ment be a kis település éttermébe. Mindezek alapján pedig a Jobbik elnökének minden korábbi állítása megdőlt, mert jól láthatóan nem a „nép”, hanem öt nagydarab férfi védelmezi.

Rendőrségi ügy lett a testőrök agresszivitásából

Jakab Péter és testőreinek az ügye azt követően került napvilágra, hogy szeptember másodikán Hajdúhadházán, egy kampányrendezvényen Jakab testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira. Fojtófogással vitték a földre.

Az ügyből rendőrségi feljelentés is lett, jegyzőkönyv rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető. Az ügy összes többi körülményét még vizsgálja a rendőrség. A verekedő biztonsági emberek rendszeresen követik Jakab Pétert, közös autóval járnak. A rendezvényeken azonban próbálnak észrevétlenek maradni, távolról figyelik a Jobbik elnökét.

„Közben kezdtem kékülni”

Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak, kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő ezzel a fegyverviseléssel – mondta a Magyar Nemzetnek a Jobbik-elnök szavaira Rubi Gergely.

– Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől ötven-hatvan méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk. Az egyik „Jakab-csicska” odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon-kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre. Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – mondta Rubi Gergely.

Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni”, közben jött egy másik férfi, aki elkezdett fenyegetőzni.

– Rám lett kihegyezve az egész akció. Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta. Utána már gyülekeztek körülöttünk ezek a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egyikük megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni.

Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak.

Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt. A férfi métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre az egykori országgyűlési képviselő. Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

Nagyon sok fotón szerepel a nem létező férfi

Később kiderült, hogy a Jobbik elnöke még a facebookos kampányfotóira is feltette a fojtófogást alkalmazó testőrt, akit megpróbált letagadni. A verekedő férfi, M. Gergely egyértelműen Jakab Péter személyi testőre, ezt fotók sora bizonyítja. A testőr Jakab Péter minden kampányrendezvényén jelen van, árnyékként követi a pártelnököt. A verekedő férfi nem rendezvénybiztosító, hanem egyértelműen Jakab Péter személyi testőre.

Sneider: Ez egyszerűen becstelenség

Arról is írt már az Origo, hogy Sneider Tamás szerint ez az eset ismét annak a bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte. A független országgyűlési képviselő szerint,

„Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett, vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában