Megfogták

2020.07.29. 09:26

Vádat emeltek egy 25 millió forintot sikkasztó rendelőintézeti dolgozóval szemben

Vádat emeltek egy rendelőintézetben dolgozó nővel szemben, aki az informatikai adatok megváltoztatásával huszonötmillió forintot sikkasztott el – közölte a Pest Megyei Főügyész szerdán.

Szabó Ferenc közleményében azt írta, a nő egy rendelőintézetben dolgozott és feladata volt többek között a térítési díj ellenében igénybe vett vizsgálatokért fizetendő pénz átvétele. A befizetésekkel napi szinten el kellett számolnia az intézet felé.

A vádirat szerint a nő 2010 januárja és 2018 júliusának közepe között a pozíciójával járó jogosultságot felhasználva az egészségügyi intézet által használt számítógépes programban rendszeresen írt át már kiállított ambuláns lapokon úgynevezett „fizetős kódot” „nem fizetős” kódra.

Emellett a nő térítésköteles vizsgálatokat ingyenes vizsgálatokra kódolt át. Ezekben az esetekben a nő a saját maga által vásárolt bizonylati tömbből adott elismervényt a betegeknek az átvett térítési díjakról, de azt nem fizette be az intézetnek, hanem saját céljaira használta fel.

A nő ezzel közel huszonötmillió forinthoz jutott az említett csaknem 8 év alatt.

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Címkék#sikkasztás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában