Kecskeméten folyik az eljárás

2017.11.22. 10:44

Vádat emeltek egy bolgár és egy román embercsempész ellen

Vádat emeltek Kecskeméten egy bolgár és egy román embercsempész ellen, akik 18 szír és iraki migránst csempésztek át a román-magyar határon.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a román férfi február 12-én egy kamionnal alumíniumport szállított Romániából Kazincbarcikára.

A teherautóban még Temesváron bújtatták el a migránsokat. Az M43-as, majd az M5-ös autópályán haladva a bolgár bűntárs egy személyautóval előfutóként kísérte a kamiont.

A Nyugat-Európába tartó migránsokat az M5-ös sztráda hetényegyházi pihenőjénél szállították ki, majd a román férfi rakományával továbbindult Kazincbarcikára. Később mindkét vádlott elhagyta az országot.

A migránsok közül a rendőrség 16 embert elfogott, az embercsempészek ellen pedig nemzetközi és európai elfogatóparancsokat adtak ki. A román férfi Szegeden feladta magát, míg bolgár bűntársát a szerb hatóságok fogták el, majd kiadták Magyarországnak – írta a főügyészség.

A vádlottak ellen – akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást – vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában