Fenyő-gyilkosság

2018.04.24. 06:41

Vágatlan felvétel miatt fájhat Gyárfás Tamás feje

Vágatlan, nem manipulált hangfelvétel alapján gyanúsították meg Gyárfás Tamást a Fenyő János megölésére való felbujtással.

Budapest, 2018. április 20. Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó (b) távozik a tárgyalásáról ügyvédje, Bánáti János (j) társaságában a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyõ János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Idők értesülése szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda bizonyítékai között az eredeti felvétel szerepel – egy 2014-es teljes hanganyag, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélget Fenyő János 1998. február 11-i kivégzéséről -, nem pedig az a sportvezető által átadott hanganyag, amely Gyárfás szerint „manipulatív összehordott hordalék”, és amit ő maga adott oda a rendőröknek.

Ugyancsak a bizonyítékok között van a gyilkosság felbujtóival kapcsolatos, húsz év alatt keletkezett, összesen tízezer oldalnyi irat – írja a keddi Magyar Idők. A bizonyítékokat egyelőre nem mutatták meg sem Gyárfásnak, sem a védőjének, Bánáti Jánosnak.

Ihász Sándor várhatóan szerdán benyújtja a Központi Nyomozó Főügyészségre a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát. A volt főügyésznek Gyárfás átadta az ügyben szereplő hangfelvétel leiratát, amelyet vélhetően a zsarolója dobott be a levélszekrényébe, ám Ihász nem továbbította azt a nyomozóknak.

Borítóképünkön Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó (b) távozik a tárgyalásáról ügyvédje, Bánáti János (j) társaságában a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2018. április 20-án.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában