Ország-világ

2020.10.16. 18:23

Vágó István szerint rá kellene borítani az asztalt a Hír TV műsorvezetőnőjére

A televíziós szakma perifériájára szorult, korábban saját magát kvízprofesszornak hívó, Gyurcsány-párti politikusnak nem tetszett, hogy egy baloldali újságírót kérdezni mert a Hír TV műsorvezetőnője.

A Hír TV egyik műsorvezetőnője ellen erőszakos cselekményt kellett volna végrehajtania az egyik baloldali újságírónak, legalábbis Vágó István szerint. A magát kvízprofesszornak nevező, a televíziós szakmából kikopó DK-politikus szerint rá kellett volna borítani az asztalt Kis Kornéliára. A műsorvezetőnő bűne: megunta a stúdióban egy baloldali újságíró végtelen monológját és kérdezni mert.

Egészen elképesztő módon nyilvánult meg Vágó István, a televíziós „kvízprofesszorból” lett Gyurcsány-párti képviselő, a Demokratikus Koalíció médiacsoport vezetője és országos elnökségi tagja, aki már fővárosi tömegközlekedési szakértőként feltűnik, olvasható a Pesti Srácok írásában.

A Facebook-oldalán úgy fogalmazott Kis Kornélia műsorvezetőnőről:

Nem is értem, hogy miután a nő többször is beléfojtotta a szót, Nagy Jóska hogyhogy nem borította rá az asztalt.

Vágó szerint tehát teljesen elfogadható, ha egy férfi, ha nem tetszik a kérdés, akkor nyugodtan fizikai erőszakkal léphet fel egy női műsorvezetővel szemben. Kíváncsian várjuk, hogy Vágó otromba kijelentésével szemben mikor lépnek fel a női jogvédő szervezetek írja az Origó.

Hogy mi az oka Vágó István feltűnő ellenszenvének a sikeres televíziósok iránt, nem kell túl sokat gondolkodnunk. (Főleg, ha a riporter Vágó István szerint nem baloldali.) Vágó István ugyanis azután lett Gyurcsány-párti politikus, hogy már évek óta a televíziós szakma perifériájára szorult. Hogy nem kellett senkinek. Először az RTL Klub nem tartott rá igényt, majd amikor a TV2-n 2009-ben (tehát a baloldali kormány alatt) megbukott a műsora, a következő vetélkedőben már lecserélték, nem ő vezethette. De az ATV-nek sem kellett műsorvezetőnek.

Nem ez az első eset, hogy a bukott kvízprofesszor közfelháborodást okozó bejegyzéseket tesz közzé a közösségi oldalán. Mindezekben az a közös, hogy egyelőre semmi következménye nem lett ezeknek a bejegyzéseknek.

Emlékezetes volt, amikor durva, gusztustalan és az egész országot megbotránkoztató posztot tett közzé a koronavírussal kapcsolatban Vágó István. A DK elnökségi tagja azzal viccelődött, hogy mivel a koronavírus elsősorban az idősekre veszélyes, a kormány biztosan jól jár azzal, hogy kevesebb nyugdíjas lesz.

Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.

Utóbbi kijelentésének sem lett semmi következménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában