tiltakozás

2017.10.20. 06:20

Varsóban felgyújtotta magát egy férfi

Csütörtökön egy hivatali épület előtt követte el az öngyilkossági kísérletet – jelentette szemtanúkra hivatkozva a francia hírügynökség, amely szerint politikai tiltakozás lehetett az indíték.

Az esetet később megerősítette a rendőrség is. A férfi nem halt meg, de állapota súlyos, kórházban kezelik. A politikai háttérre abból következtetnek, hogy kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön.

Az iratok szerzője tiltakozik egyebek között az ellen, hogy „a hatalom korlátozza a polgári jogokat... megsértik a demokrácia szabályait... az alkotmányt... megsemmisítik a bíróságok függetlenségét és az alkotmánybíróságot”. A röplap felszólítja a kormánytöbbséget vezető konzervatív Jog és Igazságosság pártot, hogy működjék a demokratikus jogállam keretei között.

Azt még nem lehet tudni, hogy a megégett ismeretlen férfi-e a röplapok szerzője, és hogy tényleg politikai tiltakozás áll az esemény hátterében. Az ügyet még vizsgálják – mondta egy rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában