Kapcsolatépítés

2018.08.31. 07:29

Vietnami vezetővel tárgyal szeptember elején a magyar kormányfő

A miniszterelnök meghívására szeptember 8-án magyarországi látogatásra érkezik Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Hanoi, 2017. szeptember 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnököt (k) katonai tiszteletadással fogadják az Elnöki Palotánál, mellette Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfõ Hanoiban 2017. szeptember 25-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor egy évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben tett hivatalos látogatást Vietnamban.

A tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatóján Hanoiban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a magyar kormány különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni Magyarország és Vietnam között. Kifejtette: Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, továbbá mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia.

Tavalyi hivatalos útján Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnököt (k) katonai tiszteletadással fogadják az Elnöki Palotánál, mellette Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő Hanoiban 2017. szeptember 25-én.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában