migráció

2019.11.22. 14:54

Vizsgálat: véletlenül sebesítette meg az illegális bevándorlót egy horvát rendőr

Az áldozatot mellkasi és hasi sérülésekkel szállították a rijekai kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Nem szándékosan sebesített meg egy héttel ezelőtt egy illegális bevándorlót egy horvát rendőr – derült ki a horvát rendőrség szakmai csoportjának vizsgálatából, amelyet a horvát sajtó pénteken ismertetett.

Az eset múlt szombaton történt, nem messze a szlovén-horvát határtól, a hegyvidéki Gorski Kotárban, nehezen megközelíthető területen, ahol a rendőr egy nagyobb migráns csoportra bukkant. Angolul is horvátul is megállásra szólította fel őket, de nem engedelmeskedtek.

Mivel a rendőr egyedül volt, jelzőlövéseket adott le, hogy segítséget kérjen kollégáitól, de eközben megcsúszott és elesett a vizes sziklákon, és eközben az egyik lövedék eltalált egy migránst, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Az áldozatot mellkasi és hasi sérülésekkel szállították a rijekai kórházba, ahol azonnal megműtötték. Az intézmény orvosa a sajtónak nemrég úgy nyilatkozott, hogy túl van az életveszélyen.

Az esetet az államügyészség is vizsgálja, ezért a rendőrségi jelentés nem tért ki minden körülményre.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os „lezárása” óta a menedékkérők más útvonalon – Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével – igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni. A határsértések mindennaposak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában