Szakértői vélemény

2020.03.10. 11:08

Von der Leyen tevékenysége pozitív a V4-ek számára

Hivatalban töltött első száz napjában Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének tevékenysége pozitív a visegrádi országok, ezen belül Magyarország számára – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a brit kiválás utáni Európai Unióról tartott brüsszeli sajtóértekezleten 2020. január 31-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Hozzátette: Ursula von der Leyen első naptól szakított azzal a bevándorláspárti állásponttal, amit az Európai Bizottság az elmúlt öt évben képviselt.

Az illegális bevándorlás megfékezése mellett állt ki.

Az elemző rámutatott, az Európai Bizottság elnöke teljesen más szemlélettel tekint a migrációra, mint elődje, Jean-Claude Juncker, aki minden eszközzel azon dolgozott, hogy az illegális migrációt legálissá tegye.

Deák Dániel hozzátette:

Ursula von der Leyen minden intézkedése arról tanúskodik, hogy sokkal kompromisszumképesebb elődjénél.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a brit kiválás utáni Európai Unióról tartott brüsszeli sajtóértekezleten 2020. január 31-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában