Ősi

2015.09.11. 11:54

Gyűjtőszámlán parkol az ősi 200 millió

Ősi – Hiába van már január óta 200 millió forintja a település önkormányzatának egy új tornaterem építésére, a közbeszerzés elhúzódása miatt még nem tudták elkezdeni az építkezést. Talán október elején.

Szabó Péter Dániel

Örömhírként számoltunk be ez év januárjában arról, hogy a kormány 200 millió forintos támogatásának köszönhetően új lehetőségek nyílnak a kistelepülés előtt. -  Terveink szerint az iskola udvarán lévő félkész sportcsarnok mellett felépítünk egy 18x30 méteres, szabvány kosárlabda pálya méretű fűtött tornatermet öltözőkkel és vizesblokkal. Ez biztosítaná a diákok mindennapos testnevelés oktatását, de oktatási időn kívül természetesen használhatnák a sportcsapataink is. Emellett a kissé lepusztult állapotban lévő csarnok külső felújítása is belefér a 200 milliós keretbe – mondta el a Naplónak Kotzó László, Ősi polgármestere.

A tervek szerint már a nyár elején elkezdték volna az építkezést, ám előre nem látható akadályokba ütköztek. - Módosítanunk kellett a helyi építési szabályzatot, s telekmegosztása is szükség volt, amelyek hónapokig tartottak. Ráadásul minden feladat elvégzésére ajánlatokat kellett bekérnünk, melyek elbírálása szintén heteket vett igénybe. A tervező iroda szakembereivel is folyamatosan egyeztettünk. Munkatársaim hatalmas munkát végeztek, a képviselő-testület csak az első félévben 26 alkalommal ülésezett – sorolta kérdésünkre Kotzó László.

Kotzó László Ősi polgármestere Fotó: a szerző

Végül elkészültek a kiviteli tervek, amelyet a képviselők július végén el is fogadtak. A jogerős építési engedély birtokában végre kiírhatták a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre. A beérkezett ajánlatok alapos vizsgálatát követően, a referenciák alapján öt cég maradt versenyben, velük a napokban tárgyalnak a részletekről.

- A tervek szerint a jövő hét végén dönt a testület a nyertes személyéről, s ha megkötöttük velük a szerződést, ideális esetben október elején végre elindulhat a munka a csarnoknál – tette hozzá Kotzó László, aki megjegyezte, az erre a célra kapott 200 millió forint egy gyűjtőszámlán várja, hogy felhasználják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!