Ősi

2015.03.16. 16:00

Helyi költők a porondon

W. Holler Mónika és Tóth Ferencné költők, az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai mutatkoztak be a minap az érdeklődőknek a községi könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Rendhagyó író-olvasó találkozóra várták a napokban a település lakóit. Rendhagyó, hiszen helyi alkotók léptek a közönség elé, s mutatták be költeményeiket.

Nyitányként Andrási Attiláné, a könyvtár vezetője mutatta be W. Holler Mónikát, majd olvasott fel néhány verset „Vagyok” című kötetéből. Mónika ugyanis nem mondja el, nem olvassa fel, amit ír, szerinte ez egy teljesen különálló dolog, így mosolyogva hallgatta, ahogy a könyvtárvezető – aki volt osztálytársa is – saját megérzése szerint tolmácsolta őket.

Tóth Ferencé és W. Holler Mónika költőnők az író-olvasó találkozón (Fotó: Községi Könyvtár)

A folytatásban Tóth Ferencné, Ildikó következett, aki már saját maga olvasta fel költeményeit, s a hallgatóság kezdeti unszolására, hogy elsőnek meséljen magáról, vallotta:”Beszéljenek helyettem verseim!”.

A kistelepülésen egy különleges tárlat is nyílt Kalapot fel! címmel a közelmúltban. Az Ősi Szépkorúak Nyugdíjas Klub fejfedőket és kampósbotokat gyűjtött össze és állított ki a közösségi házban Az ünnepélyes megnyitón Kotzó László polgármester köszöntötte a megjelent hölgyeket, majd különböző történeteket lehetett hallani a kedvenc, vagy épp hivatalos fejfedőkről, kampósbotokról.  A kiállítás az érdeklődő helyiek mellett az ősi általános iskola felső tagozatos diákjai is meglátogatták.

Címkék#Ősi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!