Ősi

2016.01.04. 19:55

Ősiben elkészült a 25 éve várt tornaterem

Ősi - Elkészült a kormányzati támogatásból épülő tornaterem a településen, ám használatba csak tavasszal vehetik a diákok.

Szabó Péter Dániel

Ősiben ugyanis nincs megfelelő méretű tornaterem, a helyi iskola udvarán több, mint 20 éve álló, fedett kézilabdapályaként üzemelő félkész, fűtetlen sportcsarnokot pedig csak tavasztól őszig tudják használni a diákok és a sportcsapatok.

Ezért is övezte nagy várakozás a tavaly ősszel indult beruházást, amelyet a kormány által biztosított 200 millió forintos támogatásból tudott megvalósítani a kistelepülés önkormányzata.

Kotzó László polgármester az új tornateremben. Türelmet kér a helyiektől (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az elmúlt hónapokban gőzerővel folyt a munka, a korábbi, s szigetelést kapott csarnokhoz csatlakozva megépült a tornaterem, valamint a vizesblokkok, az öltözők és egy szertár is.

A beruházás műszaki átadása az elmúlt év legvégén megtörtént, ám a tornatermet csak tavasztól tudják használni a diákok. – A szabályokhoz tartanunk kell magunkat, csak jogerős használatba vételi engedély birtokában adhatjuk át a termet a falu lakosságának. Mivel az épület kiszáradásához még folyamatos fűtés mellett is 8-10 hétre van szükség, így az ünnepélyes átadásra márciusban kerülhet sor – mondta el a Naplónak Kotzó László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!