Ősi

2015.09.11. 17:44

Számlán parkol a 200 millió - Az elhúzódó előkészítés miatt csúszik a tornaterem építése

Ősi - Hiába van már január óta 200 millió forintja a település önkormányzatának egy új tornaterem építésére, az elhúzódó előkészítés miatt még nem tudták elkezdeni az építkezést. Talán október elején.

Szabó Péter Dániel

Örömhírként számoltunk be ez év januárjában arról, hogy a kormány 200 millió forintos támogatása révén új lehetőségek nyílnak a kistelepülés előtt. - Terveink szerint az iskola udvarán lévő félkész sportcsarnok mellett felépítünk egy 18x30 méteres, szabvány kosárlabdapálya méretű fűtött tornatermet öltözőkkel és vizesblokkal. Emellett a lepusztult állapotú csarnok külső felújítása is belefér a 200 milliós keretbe - mondta el akkor Kotzó László polgármester.

A tervek szerint már a nyár elején elkezdték volna az építkezést, ám előre nem látható akadályokba ütköztek.

Kotzó László, Ősi polgármestere az új tornaterem terveivel
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Módosítanunk kellett a helyi építési szabályzatot, s telekmegosztása is szükség volt, amelyek hónapokig tartottak. Ráadásul minden feladat elvégzésére ajánlatokat kellett bekérnünk, melyek elbírálása szintén hetekig tartott. A tervező iroda szakembereivel folyamatosan egyeztettünk. Munkatársaim nagy munkát végeztek, a képviselő-testület csak az első félévben 26 alkalommal ülésezett - sorolta Kotzó László.

Végül elkészültek a kiviteli tervek, s a jogerős építési engedély birtokában végre kiírhatták a közbeszerzési eljárást is a kivitelezésre. A beérkezett ajánlatok alapos vizsgálatát követően öt cég maradt versenyben, velük a napokban tárgyalnak a részletekről.

Jövő hét végén dönt a testület a nyertes személyéről, így a szerződés megkötése után ideális esetben október elején végre elindulhat a munka a csarnoknál - mondta el a Naplónak Kotzó László, aki megjegyezte, az erre a célra kapott 200 millió forint egy gyűjtőszámlán várja, hogy felhasználják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!