Öskü

2016.07.04. 07:10

Ösbő vezér napjai - A közösséget ünnepelték Öskün

Öskü - Június utolsó hétvégéjén rendezték meg a községen Ösbő vezér ünnepségét.

Leitner Vera

– Miről szól ez a hétvége az ösküieknek, akiket amúgy is idekötnek a mindennapok? – tette fel a kérdést a pénteki megnyitón Ángyán Tamás, Öskü polgármestere. – A falu napja ez, ahol nemcsak megélhetik, de meg is ünnepelhetik a községhez való tartozás élményét az itteniek. Fontos az erős, jó közösség, hiszen amilyen az ország, olyanná válnak a kis közösségek, s fordítva: amilyenek a kis közösségek, olyan lesz az ország is – mondta a polgármester. Ovádi Péter, Veszprém megyei jogú város önkormányzati képviselője, frakcióvezető ünnepi beszédében hangsúlyozta, mindig jó Ösküre jönni, hiszen gyakran tapasztalja, hallja, hogy itt a fiatalok és az idősebbek tudnak és szeretnek együtt dolgozni, mindig jó ilyen pozitív mintával találkozni.Az ünnepnapok megnyitóján díjak átadására is sor került, így a Községünkért kitüntetést Magyar Józsefné, Öskü község Nívódíját pedig László Ágnes vehette át a településért és a közösségért végzett munkája jutalmaként.

A Ki minek a mestere? című, az ünnepségen megnyitott kiállításon helyi alkotók munkái kerültek bemutatásra. – A művészek itt élnek velünk, mégis, sokakról nem is sejtettük, hogy szabadidejükben ilyen gyönyörű dolgokat alkotnak – mondta el Biró Erika képviselőasszony, s megköszönte a mestereknek, hogy kincseiket a nagyközönség elé tárták az ünnepség alkalmából. A kiállításon virágköltemények, textilcsodák, fotók, grafikák, népi bőrműves munkák, makettek, kreatív torták, Tiffany-üvegképek jelentek meg sok más, valóban csodálatra méltó műalkotás között.

A pénteki megnyitó után koncertekre, másnap – egyebek közt – főzőversenyre, gyermekprogramokra és a már ugyancsak hagyománynak számító parasztolimpiára is sor került. Vasárnap ünnepi szentmisével és istentisztelettel zárult a színes hétvége Öskün.

Címkék#Öskü

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!