Otthon

2010.11.08. 17:43

Begyűjtik az állattetemeket

Budapest - Legeltetési, takarmány-felhasználási, halászati, vadászi tilalom van érvényben azokon a területeken, ahol a vörösiszap szétfolyt.

Németh F. Bernadett

A Veszprém, a Győr-Moson-Sopron és a Vas megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal  az október 4-én Ajkán bekövetkezett vörösiszap szennyezéssel járó környezeti katasztrófa miatt halászati, horgászati, vadászati, legeltetési, takarmány-felhasználási és erdőgazdálkodási tilalmakat rendelt el.

A  kialakult helyzet folyamatos változásával a tilalom alá eső területek kiterjedése módosulhat, ezért az MgSzH a tilalmakról folyamatos tájékoztatást ad. 
Az elhullott állati tetemeket az erre a célra kihelyezett konténerekben gyűjtik, Devecserben két, Kolontáron egy ilyen van. A termőterületeket Vas és Győr-Moson-Sopronban nem érintette a vörösiszap-szennyezés, Veszprém megyében a hivatal felmérése alapján azonban 810 és fél hektár szennyeződött a lúgos anyaggal.


A be nem takarított, emberi fogyasztásra szánt kultúrnövények, a zöldségek, a gyümölcsök szállítása, forgalomba hozatala, illetve felhasználása tilos. Sok haszon és háziállat elhullott a vörösiszap-katasztrófában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!