Otthon

2010.12.06. 15:19

Nincs szükség a víztisztítóra

Megyei körkép - A Bakonykarszt Zrt. működési területén nincs szükség házi víztisztítóra, állapította meg az ivóvíz-és csatonra szolgáltató.

Németh F. Bernadett

A  Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kétszázezer forint bírságot szabott ki egy házi víztisztító berendezést forgalmazó cégre, aki úgy reklámozta termékét, hogy a hálózati ivóvízről valótlanságokat állított, hangzott el a Bakokarszt legutóbbi sajtótájékoztatóján, Radács Attila műszaki igazgató egyszerű kísérlettel mutatta be, hogy a víztisztítóval házaló ügynökök, mivel győzik meg a potenciális vásárlókat. A vízbe áramot vezetnek, amitől kicsapódik a vas, így még az ásványvíz is elszineződik.
A tájékoztatón elhangzott: a társaság működési területén meglehetősen kemény a víz, ez azonban nem ok arra, hogy ne fogyasszuk, sőt ellenkezőleg. A kemény vízben számos ásványianyag található, ami szükséges az egészséges élethez.

A kemény víz a háztartási gépeknél okozhat némi kellemetlenséget. A vízkő képződése gyakoribb. A vízkő ellen sem ajánlott a vegyszerek használata, sokkal természetbarátabb és egészségesebb a házi szerek, mint  például a húsz százalékos ecet használata. Az ecettel történő beáztatás, forralás a legmakacsabb vízkő ellen is hatásos módszer és közben nem szennyeztük a környezetünket, s nem terheltük a szervezetünket idegen vegyi anyagokkal.

A vízszolgáltató szakemberei egyedül a bojlereknél javasolnak más megoldást. Ezen berendezések elé a víz-szerelvényboltokban kapható házi vízlágyító berendezések beépítését tanácsolják. További tanácsot a szolgáltató szívesen ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!