Otthon

2011.01.17. 15:58

Kedves házi rágcsálónk a degu

Veszprém - A degu az utóbbi évek nagy slágere a gyerekek között. Aranyos, kedves, lehet simogatni és különleges is. Azért jó, ha tudjuk, hogyan kell tartani.

Németh F. Bernadett

Nem árt tudni például, hogy  a degu rágcsáló, a csalipatkányfélék családjába tartozik, s mint ilyen, veszedelemesen hasonlítanak is a patkányhoz: na jó, kicsit azért szebbek. Chilében és Argentínában nagy csapatokban élnek, nálunk a kisállatkereskedésekben lehet hozzájutni. Természetes körülmények között éjjeli állat, a sivatagban a maga vájta üregekben él, csak éjjel jön elő magvakat gyűjteni. Háznál terráriumban tartják, ezt ne érje közvetlen fény és huzat. Szivesen rak fészket forgácsból, macskaalomból, homokból, szénából, ezeket néhány naponta cserélni kell. Hízásra hajlanmos, ezért csínján etessük: magokkal, nem túl édes gyümölcsökkel. Mivel rágcsáló, a metszőfogát folyamatosan koptatni kell, ezért tegyünk  a terráriumba ennek megfelelő játékokat. A koptatáshoz jó a friss zöldség is és egészséges is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!