Otthon

2013.02.04. 17:45

Családi fényképalbum másképpen

Múlt héten írtuk meg először, hogy Prevics Borbála enteriőr tervező válaszol olvasóink kérdéseire. Sulyok Judit azt tudakolta, mit csináljon a régi fényképekkel?

Varga Ibolya

Manapság a családi fotóalbum már vagy a számítógépünkön van, amit sokszor el is veszíthetünk egy hiba miatt, vagy jobb esetben egy cd-n, a fiók mélyén lapul. Vannak, akik csak tervezgetik és évekig halogatják a  képek válogatását, rendezését. Az elszántabbak energiát és pénzt nem spórolva papírképeket készíttetnek és beragasztgatják őket albumokba. Pedig milyen jó is naponta nézegetni  a reggeli kávé mellett az előző évi nyaraláson,  vagy a gyerekek anyák napi ünnepségén  készült képeket. Ehhez ki kell tennünk a  lakásba  a fotóinkat.

Egy óriási, akár üveg nélküli  keretbe rengeteg képet tehetünk, és így a falunkon csak egy nagy keretet kell elhelyeznünk. Jó összeállításokat és kollázsokat is készíthetünk bele rajzokkal, feliratokkal, akár egy emlékezetes színházi, koncert-, vagy repülőjegy is a képek mellé kerülhet.

Biztosan akad a házban  szárítókötél, csipeszekkel.   Már akasztgathatjuk is sorba kedvenc képeinket akár az ágyunk fölé lógatva, vagy üres falfelületeink elé girlandnak álcázva.  Párkányokra, polcokra kisebb nagyobb üvegekbe is tehetünk papírképeket. Ha kupakkal vagy dugóval le tudjuk zárni az üvegeket, akkor még a fürdőszobába is tehetünk belőlük, ahol egyébként kevesebb lehetőségünk van dekorációt elhelyezni. Feldobhatjuk a fotóbefőttet bármilyen száraz terméssel vagy virággal, ha a fényképek hátuljához szórunk belőlük. Cifrázhatjuk színes üveggel vagy üvegfestéssel.  Akinek fontos az újrahasznosítás, vagy csak szereti a rusztikus enteriőröket, akár  egy raklapot is használhat. Ezen   jól mutatnak a kisebb képkeretekbe tett képek.  Rendet és tökéletes harmóniát árasztanak az egyforma paszpartuval keretezett fényképek akár egy dróthuzalon is.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kérdezzenek az enteriőrtervezőnktől!

A lakberendezéssel kapcsolatos kérdésekre válaszol rendszeresen a Napló hasábjain Prevics Borbála enteriőrtervező, lakberendező. Ötleteket adhat arra, hogy mit tegyünk meglévő értékeinkkel, miként csináljunk a haszontalanból hasznosat, hogyan rendezzük be a lakásunk egyes részeit, vagy miként tehetünk különösen otthonossá egy zugot. A kérdéseket a varga.ibolya@ naplo.plt.hu címre várjuk, vagy levélben 8200 Veszprém, Házgyári út 12. A borítékra írják rá a Szép otthon rovatcímünket.




















Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!