Otthon

2014.01.06. 15:31

2014 színe az orchidea

A színek világában az építészet, lakberendezés és a nyomdatechnológia területén is világszerte ismert egyik amerikai cég a világ színszakértője - mondja Prevics Borbála enteriőr-tervező.

Varga Ibolya

Minden évben meghatározza az év trendszínét, és megjelöl egy irányadó színtónust, amely jelentős hatással van a design, a divat, a lakberendezés és a dekoráció világára. A tavalyi évvel véget ért a smaragdzöld uralma, az új év beköszöntével a 2014-es év divatszínének járó díjat a ragyogó orchidea kapta.

Ez a fukszia és lila keveréke egy kis rózsaszín felütéssel. A színválasztás felhívás arra, hogy ideje megújulni. Rendkívül nőies árnyalat, az érzékenyebb, romantikusabb beállítottságúaknak kedvez, sugározza magából a letisztultságot, bájosságot, nőiességet. Jól hat a kreativitásra, megragadja a tekintetet, beindítja a képzeletet, inspirál. Megtalálhatjuk majd a lakástextilek, tapéták, bútorszövetek között is, komplementer színe az olívazöld, a mélyzöld, türkizzel, sárgával párosítva élénk hatást kelt. Csokibarnával, bordóval, burgundival is látványos lesz az eredmény.

Egyszerű és praktikus, gyors változásokat tudunk előidézni a dekor és textilanyagok cseréjével egy helyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!