Otthon

2014.12.08. 18:25

Adásvétel előtti pillanatok

Veszprém – Lakásvásárláskor sok minden múlik az adásvételi szerződés szövegén. Az ördög mindig a részletekben bújik meg.

Az adásvételi szerződés akkor megfelelő, ha a benne foglaltak a vevőnek is előnyös feltételeket teremtenek. Így például, lakott ingatlannál érdemes belevenni, mekkora kötbér illeti meg a vevőt, ha nem költöznek ki a megadott időre a lakásból, illetve mi történik akkor, ha nem az előre megbeszélt állapotban kapja meg a lakást a vevő. Szerepeljen a szerződésben a foglaló, illetve annak összege, és az, hogy mikor kell átadni az eladónak. Legyen benne az is, hogy az eladó állítja: az adott lakcímre nincs bejelentve vállalkozás, valamint, hogy hol állnak az aláíráskor a mérő-órák. A jótállást is érdemes körbejárni, s belevenni a szerződésbe, vállal-e bármire is jótállást az eladó.

Az adásvételi szerződés hitelességének egyik feltétele, hogy tanúk is közreműködnek benne, s akkor a legjobb, ha például a mérőóra állásának leolvasásánál is jelen vannak. A tulajdonjog fenntartása, illetve függőben tartása szintén szerepeljen a szerződésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!