Otthon

2016.03.07. 14:17

Tippek a tiszta, jó illatú levegő elérésére

Egy helyiségbe belépve az illat meghatározza az ott eltöltött időnket. Egy kellemetlen szag óhatatlanul rossz emléket hagy majd bennünk még akkor is, ha egyébként kellemes dolog történt velünk a kérdéses helyen.

Munkatársunktól

Lássuk, hogyan érhetjük el könnyedén, hogy környezetünk kellemes illatú legyen. Elsőként, bármennyire is elcsépeltnek tűnik, sose feledjük az alapszabályt: szellőztessünk, minden a friss levegővel kezdődik.

A kellemetlen szagok elnyelésére kiváló a kávézacc és a szódabikarbóna. Ezt az igazán hasznos trükköt ráadásul dekorációs elemként is alkalmazhatjuk: elég egy szép üveg, amelyet akár mi magunk is díszíthetünk. A szagok semlegesítésére házi készítésű permetezőt is használhatunk. Ehhez nincs másra szükségünk, mint víz, citromlé és szódabikarbóna keverékére. Igyekezzünk olyan eszközöket találni, amelyek mellőzik a mesterséges anyagokat. Talán nem is gondolnánk, mennyi egészen egyszerű, természetes megoldás vesz bennünket körül. Például a vodkába áztatott narancshéj vagy citromhéj egy kevés illóolajjal megspékelve kitűnő illatosítónak bizonyul. A narancsot sóval is kombinálhatjuk. Egy fél narancs héját megtöltjük sóval, a kellemes illat mellett a felesleges nedvességtől is megszabadulhatunk. Könnyedén készíthetünk kis aromazacskókat is házilag. Zsírpapírral vagy textillel is dolgozhatunk. A zacskónak használandó anyagot töltsük meg számunkra kellemes illatú fűszerekkel, kössük át egy mutatós szalaggal, és kész is a házi illatosító, amely mutatós is. A frissen szedett menta vagy levendula illata egy egész szobát képes betölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!