hirdetés

2021.06.16. 15:45

A HŐSZIGETELŐ RENDSZER SZÜKSÉGESSÉGE NEM KÉRDÉS

Számolnunk kell télen az elillanó, nyáron pedig a bekúszó hővel, ha nem rendelkezünk jó hőmegtartó képességű falazattal és nyílászárókkal, valamint átszelelés mentes tetőszerkezettel. A megfelelő hőszigetelőanyagok kiválasztása egyet jelent az energiahatékonysággal, és a csökkenő fűtési, illetve hűtési költséggel.

A homlokzati hőszigetelés központi elemei a polisztirol hőszigetelő lapok, amelyek különböző vastagságban kaphatók. A 20 – 30 centiméteres változatokat javasolják a hozzáértők, mert ezek használatával az ingatlan a szigorú energetikai szabványoknak is meg tud felelni, sőt, akár a passzívház minősítéshez is hozzásegítheti a tulajdonosokat. A homlokzati hőszigetelőanyagokat színük szerint is megkülönböztetjük. A fehér színű, hagyományos EPS-lemezeket a homlokzaton használják, a lábazatra rózsaszín, zöld vagy kék színű lapokat javasolnak, amelyek víztaszító tulajdonságaik révén rendkívül jól ellenállnak a felcsapó esőnek, illetve a fagynak.

Ugyancsak remek választás lehet az innovatív grafitos hőszigetelő lap, amely a hagyományos EPS-laphoz képest 23 százalékkal jobb hőszigetelőképességgel rendelkezik. Így nemcsak az épület energiahatékonysága fokozható, de vékonyabb kivitelezésük miatt helytakarékosak is.

Rendkívül fontos azonban figyelembe venni az időjárási körülményeket, a homlokzati hőszigetelőanyagok optimális kötési folyamata miatt. Megfelelő szigetelés nélkül a rezsiköltség akár háromszoros, négyszeres is lehet, így a beruházás viszonylag rövid idő alatt megtérül. Hőszigetelés kalkulátor segítségével előre kiszámolható a várható megtakarítás is.

Válasszon jót, válasszon minket! Kereskedésünk kínálatában megtalálható minden ami a hőszigeteléshez kell (lemezek, dübelek, hálók, ragasztók). Várjuk szeretettel!

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

Tel.: +36 88 458 500

Fax: +36 88 458 501

Nyitva tartás:

H – P: 7:00-16:00 óráig

Szo: 7:00-12:00 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!