otthon

2021.07.04. 08:00

Így marad ép és szép a bútor

Az UV-fény nem csak az emberek bőrét károsítja, hanem a bútorok felületét is. A bőrbútorokhoz használható professzionális bőrápoló szerek általában tartalmaznak UV-védőt, amellyel csökkenthető bútoraink elhasználódása.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay.com

A rendszeres ápolás alapfeltétele annak, hogy a bőrbevonattal rendelkező bútorok hosszú életűek és szépek legyenek. A modernebb darabok nagy valószínűséggel már alapesetben is egy speciális védőbevonattal rendelkeznek, amely megóvja az anyag külsejét. Így a kiömlött kávét, teát könnyen le lehet törölni a bútor felszínéről. Évente legalább egyszer mindenképpen érdemes egy frissítő tisztítást végezni kedvenc bútordarabjainkon. Ennek első lépése, hogy porszívónk kárpittisztító fejével távolítsuk el a felesleges port. Ezt a lépést egy száraz és puha pamutronggyal is elvégezhetjük. Kerüljük azonban a nedves, vagy vizes rongy használatát. Ha nem szeretnénk száraz rongyot használni, akkor jó megoldás lehet még a babák számára kifejlesztett nedvesített törlőkendővel való portalanítás is. Ezután töröljük át a felületet egy speciális bőrtisztító szerrel.

A bőr bútorokat évente egyszer érdemes megtisztítani
Fotó: Shutterstock

Balesetek természetesen az ülőgarnitúrák körül is előfordulnak. Ha szennyeződés kerül a felületre, lehetőleg azonnal töröljük le, ám fontos, hogy ha folyadék kerül például a kanapénkra, azt semmiképpen sem szabad dörzsölni. Ilyen esetben a folyadék felitatása a legmegfelelőbb megoldás. Hagyományos tisztítószerek helyett használjunk bőrtisztítót, körkörös mozdulatokkal a folt külsejétől haladva végezzük el a tisztítást. Ne használjunk oldószeres, vagy szilikontartalmú tisztítószereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!