A hortenzia nyáron sikerrel szaporítható

A hortenzia nem olcsó, viszont könnyen szaporítható dugványozással. A legjobb időszak erre pont a nyár.

Tóth B. Zsuzsa

A legjobb, ha nyáron ültetünk hortenziát

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vágjunk le egy tőről néhány kisebb ágat, tegyük őket vízbe egy órára, majd vágjuk le a levelek felső felét. Kisebb virágcserepekbe tegyünk kávéfiltereket, azok ugyanis megtartják a nedvességet, és a földet sem engedik kimosódni a cserépből az öntözések során. A föld szerves trágyával és komposzttal kevert legyen, ebbe tegyük a dugványokat és öntözzük meg őket.

Két-három kis faágat vagy pálcikát tegyünk a cserépbe a dugványok mellé, majd fedjük be az egészet cserepestül nejlonzacskóval. A leveleknek nem szabad a zacskóhoz érniük. Ne legyenek közvetlenül napfényen a cserepek, de ne tegyük el azokat szem elől, mert elfeledkezhetnénk a rendszeres öntözésükről. Néhány hét alatt gyökeret eresztenek a dugványok, a zacskókat akkor vehetjük le róluk. Napos helyre kerüljenek egy hétig még, majd kiültethetjük őket.

A legjobb, ha nyáron ültetünk hortenziát Fotó: Shutterstock

A legnagyobb sikerrel nyáron szaporíthatjuk a hortenziát, így a fiatal növénynek még van ideje meggyökeresedni, megerősödni télig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!