Hirdetés

2022.05.27. 14:27

Cserépválasztó. Beton vagy kerámia?

Tetőfedés előtt érdemes utánajárni a kérdésnek, bár manapság ugyanolyan jó mindkét típus. Nézzünk mégis pár érvet egyik és másik mellett is.

A kerámiacserép jól formázható, és környezetbarát. Engóbozással színezik, ezáltal magas a hőtűrő képessége. A betoncserép előállítási költsége alacsonyabb. Remek tulajdonsága, hogy az idő múlásával, folyamatosan szilárdul és keményedik. Anyagában színezett, nem felületkezeléssel kapja a színét. 

Hosszú ideje tévhit, hogy a kerámiacserép könnyebb, mint a betoncserép, mint ahogy az is, hogy a betoncserép ellenállóbb a viharral szemben. Nincs jelentős eltérés a kettő között súlyban, gyártanak kimondottan könnyű betoncserepeket, és léteznek nehezebb kerámiacserepek. A környezeti hatásokkal szemben is ugyanolyan ellenálló a két típusú cserép. 

A gyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a bevonatokkal plusz védelmet alkalmaznak a tetőcserepeken, így növelve a tartósságot. A kerámiának jó a páraáteresztő képessége, ami egy nehezebben szellőztethető tető esetén fontos érv. A betoncserép viszont tömörségéből adódóan kevésbé szívja magába a nedvességet, fagyálló hatása nagyobb.

Bármelyik mellett is teszi le a voksát, nálunk biztosan megtalálja a kedvére valót. Szeretettel várjuk Kereskedésünkben.

Lang Építőanyag Kereskedés Veszprém

Kapcsolat
Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.
Tel.: +36 88 458 500
Fax: +36 88 458 501
Email: [email protected]
Nyitvatartás:
H - P: 7:00-16:00 óráig
Szo: 7:00-12:00 óráig

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!