hirdetés

2021.05.03. 11:47

A tetőablakok varázsa

Hangulatos lakóteret alakíthatunk ki padlásunkból, ha utat nyitunk a természetes fénynek.

A tetőtér beépítés az egyik egyszerű módja a lakótér bővítésének, hiszen a határoló felületek (padló, falak, tető) mind adottak. De mit ér egy kényelmes padlástér, ha nem jut be a napfény?

Anyagfelhasználás szempontjából a következő tetősíkban fekvő ablaktípusokkal találkozhatunk: műanyag és fa. A fa ablakokat gyakran ellátják ellenálló, műanyag bevonattal, és alumínium külső borítást kapnak.

Nyitásmód szempontjából létezik billenő és felnyíló ablak, ezenkívül vannak alsó fogantyús (kilincses) típusok is. Van mód az ablak olyan helyre való beépítésére, ahol azt kézzel nem érhetjük el. Erre ad megoldást az elektromotoros nyitás lehetősége. Meg kell említeni a füstelvezető (tűz esetén) tulajdonsággal rendelkező ablakokat, melyben egy robbanópatron hatására nyílik ki az ablak, nem elérhető magasságban.

Ezek rendkívül jól kiegészíthetők az igényeknek és az ízlésnek leginkább megfelelő árnyékolókkal, melyekből ma már egészen speciális típusok találhatóak: mint például a fényzáró roló, amely szinte teljesen lezárja a fényt, vagy a fényzáró energiaroló, amely a tetőablak hőszigetelő képességét is javítja. Léteznek külső rolók is, melyek hatékonyabban védenek a felmelegedés ellen. De választhatjuk tetőtéri ablakunkra a klasszikus redőnyt, vagy annak speciális formáit, mint például a hálós redőnyt.

Már elérhető a térdfalcsatlakozással ellátott ablak is, mely teljesebb kilátást biztosít a tetőtérben, mivel egy függőleges ablakeleme is van. Talán az egyik legkülönlegesebb az a kétrészes ablak, mely alsó szárnyát függőlegesre, a felsőt pedig a tetősíkból vízszintesbe nyitva egy kis balkont kapunk, remek panorámával.

De nem kell feltétlen a drágább ablakokat beszerelnünk. A tetőterünk hangulata a legegyszerűbb ablakok által is különleges lesz.

Telephelyünkön minőségi (Velux, Roto) tetőablakokat talál, több méretben. Várjuk kereskedésünkben!

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

Tel.: +36 88 458 500

Fax: +36 88 458 501

Nyitva tartás:

H – P: 7:00-16:00 óráig

Szo: 7:00-12:00 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!