számos előnye van

2019.04.17. 07:00

Akkumulátoros géppel könnyebb a fűnyírás

Az akkumulátoros gépek megkönnyítik életünk számos területét. Ma már a kerti munkáknál, például a fűnyírásnál sem kell feltétlenül a fűnyírók hosszan tekergőző vezetékeivel bajlódnunk.

Tóth B. Zsuzsa

Kolontári Gyula kereskedő ajánlja, hogy olyan gépeket vásároljunk a kertbe, amelyek egyetlen akkumulátorral működtethetőek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Akkumulátoros fűnyírókat is vásárolhatunk a nagyobb választékot kínáló üzletekben. Ezen kerti gépek számos előnnyel bírnak, például elkerülhető a kábel esetleges elvágása miatti balesetveszély, de eleve könnyebb a munka is, ha nem kell folyton a hosszabbító zsinórra, annak csatlakoztatására ügyelnünk. Ma már akár könnyű, hosszú élettartamú, környezet- és felhasználóbarát akkumulátorokkal is vásárolhatunk fűnyíró gépeket. Ráadásul egyetlen akkumulátort akár több géphez is használhatunk, érdemes tehát tartalékot is beszerezni a gyorsabb és egyszerűbb munka érdekében.

Kolontári Gyula kereskedő ajánlja, hogy olyan gépeket vásároljunk a kertbe, amelyek egyetlen akkumulátorral működtethetőek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az akkumulátor kompatibilis például a fűnyíróhoz, sövényvágóhoz, szegélyvágóhoz, lombfúvóhoz. Különösen annak éri meg ilyet vásárolni, aki családi házban él, hétvégi telekkel rendelkezik, vagy kímélné a környezetét. A jó minőségű akkumulátorokat már egyetlen óra alatt teljesen feltölthetjük, hogy újra munkára készek legyenek. Kisebb és nagyobb teljesítményűek is lehetnek, egy mozdulattal a fűnyírókba helyezhetjük őket, egyszerű és biztonságos a használatuk. Viszont nem árt tudnunk, hogy a fűnyírók gyári tartozéka az akkumulátor és a töltő is. Használhatjuk az akkumulátorokat lombfúvókba, szegélyvágókba, sövénynyírókba. Egyes típusok esetén a lombfúvónál, a sövénynyírónál és a szegélynyírónál választhatunk, hogy akkumulátorral, vagy anélkül szeretnénk megvásárolni a gépet. Így akinek van már a sorozatból egy komplett akkumulátoros gép a birtokában, jóval kedvezőbb áron juthat egy másikhoz is, nem kell még egyszer megvásárolnia az akkumulátort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!