Nyaralási emlék mint lakásdísz

2018.09.01. 08:00

Az őszi időszakban még sokáig megőrizhetjük a vakáció élményeinek hangulatát

A nyár hivatalosan véget ért, de ha szeretnénk, a hangulatát megőrizhetjük sokáig, ha a nyaraláson összegyűjtött emlékeket, vagy a nyári élményeket idéző apróságokat lakásdísszé rendezzük.

Tóth B. Zsuzsa

A nyaralás során szerzett tárgyi emlékeket kis lakásdíszekké rendezhetjük némi ügyességgel. Jól jöhetnek a használaton kívüli bögrék, dobozok Fotó:  Stockphoto

Amennyiben kisgyermek van a családban, készítsünk együtt játékot, a munkába vonjuk be a kicsiket is. Keressünk egy kartondobozt és a gyerekekkel alakítsuk hajóvá. Tehetünk rá vitorlát régi lepedőből, készíthetünk evezőket kemény papírból és előkerülhet a táv­cső is az élmény fokozása érdekében. Tűzőgéppel, széles ragasztószalaggal gyorsan halad a hajóépítés. Vastagon fogó filctollal rajzoljunk az oldalára kabinablakokat, kerti karóból lehet az árboc.

Csupán néhány apróságra van szükség a nyaralás emlékei megidézéséhez. Ha nem akarjuk, hogy egy dobozba összegyűjtve lapuljanak a szekrény mélyén a nyár emlékei, használjuk fel azokat. Biztosan minden családban van néhány emlék a közös nyaralásokról. Az apró tárgyak, belépőjegyek, kis üvegben hazahozott tengeri homok, apró kavics mind igazán megérdemli, hogy méltó helyre kerüljenek az otthonunkban. Amennyiben csak egy asztali díszt készítenénk, keressünk egy kisebb fadobozt, üveg vázát, üveg gyertyatartót, vagy felesleges bögrét.

Tegyünk bele kavicsot, homokot, és díszítsük a nyaralás során gyűjtött kagylókkal, csigákkal. Tehetünk bele fából készült, virágboltokban, dekorációs üzletekben készen kapható kis vitorlást, világító tornyot, hajókormányt. Kerámia béka, flamingó, sirály, csikóhal figurát, halászháló darabkát, kis napernyőt. A végén pedig színes szalaggal elegánsabbá tehetjük, vagy kössük körbe hajókötélre emlékeztető spárgával. Kisebb ágakból, fadarabokból remek hajókat lehet készíteni egy színes vászonnal, de lapos kavicsokra is festhetünk kis vitorlást, rákot, vagy ragaszthatunk rá kagylót. A kagylókat kilyukasztva, felfűzve szélcsengőt szintén készíthetünk, textilfesték és szép, formás kagyló segítségével egyszínű vászonra nyomdázhatunk. A mintás anyag egy darabját akár be is keretezhetjük, vagy készíthetünk belőle kis asztalterítőt.

A nyaraláson készült legjobb fényképeket tegyük a fali keretekbe, ilyen célra egészen kis keretek is kaphatóak. A munkahelyen az íróasztalt díszíthetik, kellemes emlékeket idézve csupán egyetlen pillantással.

A nyaralás során szerzett tárgyi emlékeket kis lakásdíszekké rendezhetjük némi ügyességgel. Jól jöhetnek a használaton kívüli bögrék, dobozok
Fotó: Stockphoto

 

Készíthetünk például egy kreatív útinaplót is, néhány emlék abba is belefér a fotók és rövid leírások, vagy különféle belépőjegyek mellé. Három dimenziós kép szintén készülhet a falra, egy nagyobb képre ragaszthatunk kagylókat, vagy egy keresztben kifeszített spárgára kis csipeszekkel rögzíthetünk kisebb fényképeket, képeslapokat. Lakberendezési boltokban kaphatóak olyan képkeretek, amelyeknek van akkora mélysége, hogy például kagylók, kavicsok és egyéb apróságok is beleférnek. Parafa táblát is használhatunk ilyen célra. A különböző helyekről hozott pénzérmék és papírpénzek szintén jól mutatnak képkeretben a falon. Kemény, színes kartonból készíthetünk csónakot, vitorlát, akár festhetjük, lakkozhatjuk a tartósság érdekében.

Aki gyűjti a hűtőmágneseket, azokat egy térképen is megőrizheti. Vásároljon mágneses lapot kreatív és dekor boltban, erre kell a térképet erősíteni. Képeslapokból, térkép darabokból mi magunk is készíthetünk hűtőmágnest, poháralátétet, vagy transzfer technikával akár a gyerekek pólóira is kerülhetnek kedvenc képeslapjaink. Akinek sok a papír alapú térképe, ne dobja ki őket, hanem használja könyv, füzetborítónak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!